Scientific journal
European Student Scientific Journal
ISSN 2310-3094

RESEARCH OF INFLUENCE OF FRUIT AND VEGETABLE RAW MATERIALS FOR QUALITITATIVE PARAMETRES OF HIGH-QUALITY MULTICOMPONENT AND FUNCTIONAL FILLING FOR CARAMEL

Urazbaeva K.A. 1 Yusubaeva A.B. 2 Alimova M.A. 2
1 South Kazakhstan State University. M.Auezov
2 South Kazakhstan State University. M.Auezov
Одно из перспективных современных направлений в производстве карамели с начинкой – это повышение качества, пищевой и биологической ценности, вкусовых достоинств изделий, дальнейшее расширение их ассортимента с учетом рыночного спроса, разработка и внедрение технологий продуктов функционального и лечебно-профилактического назначения. Целью экспериментальных исследований являлось определе¬ние соотношения свекольного и тыквенного пюре, приемлемых для многокомпонентной начинки, а также определялось влияние плодоовощного сырья на органолептические и химические показатели многокомпонентной начинки.
One of the perspective modern directions in manufacturing caramel with filling - is improving the quality, nutritional and biological value, taste qualities of products, further expanding their range, taking into account market demand, development and implementation of technologies and products of functional therapeutic and prophylactic purposes. The purpose of the experimental study is to determine the ratio of beet and pumpkin puree, suitable for multicomponent filling and identifies the impact of fruit and vegetable raw materials on the organoleptic and chemical characteristics of multicomponent fillings.
caramel with filling
fruit and vegetable raw materials
beetroot
pumpkin